Foto: Nicki Twang - www.twang.no

HELGEKURS 1 -2. APRIL 2017:

BEVEGELSE, PUST OG U/ROLIG NÆRVÆR - Yoga som én selvutforskende prosess med flere elementer

Dette er et kurs om Ashtanga yoga definert som en bred og helhetlig Hatha yoga praksis, bestående av flere kroppslige/mentale øvelser. Dette innebærer, i tillegg til asana (de fysiske stillingene), blant annet pranayama (yogaens tradisjonelle puste-teknikker), kriyaer (spen-ningsreduserende teknikker), mantra og sittende meditasjon. Yogaens metoder utfyller hverandre i effekt og er tiltenkt utøvelse på et integrert og udogmatisk vis.

Kurset vil ha fokus på et selektert utvalg av stillinger i bevegelse, pust- og sittende øvelser. Vi vil utforske hvordan disse på ulikt vis er ment å fremme en naturlig utforskning av fdet viktige forholdet mellom sentrum og perifiri av kroppen, viafysisk/mental fornemmelse. Ved å «være ved» vår indre u/ro kan vonde bevegelses-mønstre gi mer slipp - både på og av yogamatten. Yoga er én sammensatt og kontinuerlig meditativ prosess. 

Kurset har til hensikt å gi deltakerne kunnskap til å starte opp eller videreutvikle en egen yogapraksis. Det er altså egnetbåde for nybegynnere og erfarne. 

Tid: kl 10-15 lørdag & søndag / Pris: 1600 kr / Påmelding: nettsiden eller kruse.siri@gmail.com


DAGLIG MYSORESTIL ASHTANGA YOGA

Fra og med 1.2.2017 er morgenundervisningen stengt, inntil videre, grunnet at Siri prioriterer fordypning i egen praksis. Undervisningen fra og med 1.2.2017 foregår ved helgekurs og lignende, se over. Informasjonen under er derfor kun til orientering om tilbudet slik det har vært. 

Meld deg på til (nesten) daglig yogapraksis og oppnå det du ønsker fra yoga!

Akerselva Ashtanga er en yogaskole med et begrenset antall plasser og personlig tilrettelagt undervisning. Undervisningen er egnet både for nybegynnere og erfarne. Du bør ha mulighet og motivasjon til å delta på hele eller nesten hele det ukentlige programmet, men det er selvfølgelig i orden å være borte ved behov. Påmelding er for minimum 3 uker, for å sikre en god ramme for læring. Ved ønske kan du være påmeldt i lengre tid for å fordype deg i yogapraksis ved Akerselva Ashtanga, eller du kan ta med deg det du har lært etter eksempelvis en 3 ukers periode til egen praksis hjemme. 

Programmet: 

- "Utforskende mandag": ledet klasse på mandager fra kl 07.30-08.30 der vi fordyper oss i ulike praksiser fra Hatha yoga - ulike aspekter ved asana (de fysiske stillingene), den yogiske pusten ved pranayama og kriyaer, samt meditasjonspraksis. Dørene åpner kl 07.15 og stenger kl 09.00 og undervisningen starter presis kl 07.30. 

- "Egenpraksis med individuelle instruksjoner - Mysorestil ashtanga yoga": tirsdag - fredag kl 07.15 - 09.15. Siden du lærer en individuell praksis er både oppstartstid og lengde på praksis opp til deg. Anbefaler imidlertid 60-90 minutter som utgangspunkt, med åpning for kortere eller lengre praksis på dager der du har behov for dette. 

Undervisningstilbudet er åpent alle uker i året (med forhåndsvarslete unntak i ferier). Det er ikke undervisning på månedager - ved nymåne og fullmåne, som er to dager per måned. 

Påmelding:

Du kan melde deg på for 3 eller 4 uker (på rad). Prisen er kr 1250 for 3 uker og kr 1450 for 4 uker. Du kan også melde deg på til 5, 6, eller 7 uker, mot et tillegg på kr 350 per uke. 3 måneders påmelding er tilgjengelig ved avtale for kr 3600. 

- Gratis prøvetime: Kom og se på undervisningen en valgfri morgen. Ta kontakt på forhånd.


ANNET

Se i kolonnen til venstre for kurset med Paul Dallaghan høsten 2016. DET ER PLANLAGT AT PAUL KOMMER TILBAKE TIL NORGE, DA TIL LOFOTEN, I 2017/2018.  Ta kontakt ved spørsmål om privattimer.